Spring naar hoofd-inhoud

Wat beweegt mensen te doen wat ze doen?

“Ik snap niet dat hij dit nu doet!” "Waarom pakt zij dit zo aan?” “ik begrijp niet dat hij zo reageert!”

Hoe vaak gebeurt het dat je zulke gedachten hebt over een ander? Met deze gedachten is niets mis, sterker nog: deze gedachten zijn helemaal correct als je ze bewust laat doordringen. Dan besef je dat jij het niet snapt.

Wij kijken allemaal op een unieke andere manier naar de wereld om ons heen. We beleven eenzelfde situatie toch verschillend. Ieder heeft hierbij zijn eigen werkelijkheid, zijn eigen waarheid. Dit noemen we the Model Of the World (MOW). Je creëert je eigen werkelijkheid door de verzameling van ervaringen, overtuigingen en gevoelens uit jouw verleden. Dit is van grote invloed op de manier waarop jij tegen je omgeving en situaties aankijkt en het zorgt er voor dat je op een bepaalde manier reageert. Een ander kan hier soms met verbazing en onbegrip naar kijken.
Ons unieke MOW is een van de redenen wat ons beweegt te doen wat we doen.

Tijdens de Practitioner opleiding van NLP Vivante leer je dat mensen doen en laten op basis van hun eigen MOW. Je word je er van bewust dat jij en de andere verschillend reageren in eenzelfde situatie. Dit hoeft niet beter of slechter te zijn, het is alleen anders. Door NLPinzichten en methodieken kun je onder andere makkelijker rekening houden met het MOW van de ander en verloopt je communicatie soepeler…en kom je effectiever en sneller nader tot elkaar.

MvO