Spring naar hoofd-inhoud

Mark Graveleyn, begeleider

Mijn naam is Mark Graveleyn

Vanaf mijn 20e  jaar ben ik werkzaam in de hulpverlening, een passie waar ik mij zelf flink heb leren kennen.

Ik ben mijn arbeidzame leven gestart in de daklozenopvang en via een rondweg van gevangenisbewaarder tbs, gegroeid tot directeur van Prospects @ work waar ik mensen met diverse problematiek begeleid in hun leven.

In de jaren heb ik veel mogen leren hoe ik met mensen kan werken en de begeleiding opstart. Skills die ik niet alleen in m’n werk maar ook in m’n hele omgeving gebruik.

Ik heb in de jaren vanuit een drive om te leren diverse opleidingen gevolgd. Van sociaal pedagogisch medewerker naar HBO sociale studies, tot mediator en social worker. Dus ik heb een stevige theoretische achtergrond, echter de vele  praktijkervaringen zijn voor mij de grootste leerschool geweest.

De diverse doelgroepen waar ik mee heb gewerkt zijn erg breed. Ik heb in het dagelijks leven een verscheidenheid aan mensen leren kennen zoals in het fractiewerk in de lokale politiek en het starten van een eigen bedrijf. Zo heb ik een mooie bagage op weten te bouwen.

 Ik zie hoe mensen in het leven staan, idealen hebben, drang tot groeien hebben, zekerheden niet los willen laten, onzekerheden zoeken door te experimenteren, hun macht kennis of kunde delen en de drive tot verbinden c.q. verbroederen hebben.

Ik heb deze lessen altijd kunnen delen met mijn partner waar ik sinds mijn 16e mee samen ben. Inmiddels zijn we een gelukkig gezin met 2 kinderen. Om je partner en gezin te laten groeien heb ik ervaren dat je ook leert door vallen en opstaan.

In 2013 ben ik na een lange weg van theoretisch en praktisch leren in contact gekomen met NLP, een verademing welke ik ieder mens op deze wereld gun.

  • Een methodiek die alles op zijn plaats brengt.
  • Een methodiek die ik als hulpverlener gebruik om in contact te komen (Rapport).
  • Een methodiek waarin ik respect op kan brengen en houden voor mensen waarmee ik in een conflictsituatie zit (model van de wereld van de ander).
  • Een methodiek die ik als directeur van een bedrijf heb kunnen gebruiken om te groeien naar de doelen (outcome) die ik had en heb.
  • Een methodiek waardoor ik heb leren onderhandelen met mensen om naar een gezamenlijk doel te gaan.
  • Een methodiek die mijn relatie sterker heeft gemaakt door te bewegen in elkaars proces (IG, IP EG).
  • Een methodiek die mij dagelijks helpt om als vader mijn kinderen te ondersteunen (Metaforen).
  • Een methodiek die mijn verleden met trauma’s heeft herschreven zodat ik weer verder kan (EMT, Trauma fobia).
  • Een methodiek waar ik mijzelf op een hoger niveau heb kunnen tillen zodat ik mijn doelen kon en kan behalen.
  • Na alle cursussen en opleiding die ik heb mogen doen in mijn leven is dit de sleutel tot succes.

Met dank kijk ik dan ook terug naar NLP opleiding die ik gevolgd heb.

Toch miste ik iets, een stukje perfectie in mij is gaan werken, ik wilde de NLP methodiek zuiverder krijgen voor de mensen in de rol van hulpverlener / dienstverlener, manager, ouder, eigenaar van een bedrijf of organisatie, coach, of gewoon een mens die wil groeien.

We zijn aan de slag gegaan om dit te verwezenlijken: collega ondernemer Rose Marij van ZEPXL en ik hebben een team samen weten te stellen dat kennis, ervaring, betrokkenheid, en stabiliteit heeft.

En zo is het al najaar 2018 is NLP Vivante geboren.

De NLP opleiding waarmee u verder kunt in uw ontwikkeling.