Spring naar hoofd-inhoud

Ronald Niemeijer, begeleider

Mijn naam is Ronald Niemeijer, inmiddels ruim 35 jaar getrouwd met mijn lieve en zorgzame vrouw Ellen en trotse vader van 3 jongvolwassen kinderen die bezig zijn om ieder op een eigen wijze hun vleugels uit te slaan. Ruim 30 jaar ben ik werkzaam geweest als HRM Manager bij meerdere grote internationale ondernemingen.

In 2014 ben ik voor het eerst in aanraking gekomen met NLP. Mijn NLP coach Lucia van Oyen heeft mij destijds begeleid in een periode dat ik mijzelf niet waardeerde om wie ik was en wat ik deed. Ik kwam er achter dat ik niet mijzelf was in mijn werk en dit doorwerkte in mijn persoonlijk leven, mijn rol als echtgenoot en als vader. Tijdens deze coachingsessies ben ik gaan ervaren wat wérkelijk belangrijk was/is in mijn leven en kon ik beperkende overtuigingen omzetten naar kracht en groei.

Nadat ik heb ervaren hoe de NLP coaching mij persoonlijk heeft laten groeien, heb ik besloten om de opleiding NLP Practitioner en vervolgens de NLP Master Practitioner te gaan volgen. Eén van mijn drijfveren hiervoor was om zelf als coach coachees te gaan begeleiden in hun groei en ontwikkeling. Zelf kies ik hiervoor graag de natuur uit en bied wandelcoaching aan om mijn coachees te begeleiden. De natuur ‘opent de geest” en biedt vele metaforen aan om inzicht te krijgen en verandering in te zetten.

De inzichten die ik gekregen heb tijdens de periode dat ik coaching mocht ontvangen alsook tijdens voornoemde opleidingen hebben mij het inzicht en de overtuiging gegeven dat ik mijn leven anders wil gaan inrichten. Zeg maar gerust: “het roer omgooien”. NLP biedt hiertoe meerdere zeer effectieve en krachtige tools aan. In goed overleg met mijn toenmalige werkgever is mijn dienstverband begin 2018 beëindigd en ben ik nu bezig mijn eigen onderneming op te zetten. In de gesprekken die ik hiervoor moet voeren met instanties, klanten en leveranciers helpt mij wat ik geleerd heb in de NLP-opleidingen. Door in verbinding te komen met mijn gesprekspartner(s) heb ik weten te bereiken wat velen (ook ikzelf) voor onmogelijk hielden. Daarmee is NLP voor mij ook een zeer bruikbare tool geworden bij onderhandelingen, ontwikkeling van personeel, in persoonlijke en zakelijke besluitvormingsprocessen en het realiseren van doelstellingen.