Spring naar hoofd-inhoud

Rose-Marij Borremans, begeleider

Mijn naam is Rose-Marij Borremans, moeder van 4 kinderen en eigenaar en oprichter van ZEPXL. Een jonge zorgorganisatie die begeleiding en ondersteuning aanbiedt aan jongeren vanaf 18 jaar die tussen wal en schip zijn geraakt.

Deze jongeren hebben vaak behoefte aan structuur en regelmaat, motivatie en een arm om de schouder.De jongeren kunnen gebruik maken van begeleiding aan huis, of wonen in een van onze gezellige woningen en dagbesteding/re-integratie. Zo kunnen ze op een laagdrempelige wijze weer vol zelfvertrouwen deelnemen aan de maatschappij.

De afgelopen jaren heb ik gemerkt dat communicatie een heel belangrijk onderdeel is van onze begeleiding. Ook richting personeel is goede communicatie onontbeerlijk om de juiste resultaten te bereiken.

Bij snel groeiende organisaties, zoals die van mij, laat dit soms te wensen over. Dat maakte dat ik op zoek ben gegaan naar een trainingsvorm die niet alleen voor de cliënt wat oplevert maar ook voor diegene die de begeleiding elke dag levert.

Zo ben ik in aanraking gekomen met NLP, deze training heeft enorm bijgedragen aan de ontwikkeling van mijn bedrijf. Deels doordat personeel zich beter kon ontwikkelen, maar ook doordat de cliënten op hun eigen wijze werden benaderd en zich hierdoor “gehoord” voelen. Dat maakt dat hun ontwikkeling sneller gaat en zijzelf sterker worden gedurende hun traject van begeleiding.

Voor personeel betekent het dat ze zich meer bewust zijn van wie ze zelf zijn, waar ze zelf staan en wat ze doen, zodat de communicatie onderling veel soepeler verloopt en dat komt de werksfeer ten goede. Voor mijzelf is het volgen van NLP een ware transitie geweest, zowel richting mijn gezin als binnen mijn bedrijf.

Het was geweldig om te ontdekken wie ik werkelijk ben, dat ik veel meer kan dan ik dacht en dat ik zoveel beter begrijp waarom ik bepaald gedrag vertoonde of situaties niet begreep.

Heerlijk ook dat ik nu samen met Mark Graveleyn andere mensen de mogelijkheid kan bieden om dit te gaan ontdekken en te ervaren dat deze training je leven op alle vlakken verrijkt.

Het is het mooiste cadeau aan jezelf. Tot snel.

Vriendelijke groet, Rose-Marij Borremans