Spring naar hoofd-inhoud

Roy Smulders, begeleider

Mijn naam is Roy Smulders en ik ben 31 jaar. Vanaf januari 2020 ben ik begeleider bij NLP Vivante. Ik ben geboren in Eindhoven en ik woon sinds 2015 in Utrecht samen met mijn vriendin Mariëlle. In het dagelijkse leven ben ik docent op Sportacademie MBO Utrecht, waar ik al bijna 9 jaar studenten voorbereid op het werkveld binnen de sport- en beweegcultuur. Als hobby ben ik fanatiek bezig met de sport Crossfit. Deze uitdagende sport houdt me fit, maar is tegelijkertijd ook ontspannend.

Toen ik begon met de NLP practitioner en ik geconfronteerd werd met een begeleider, wist ik eigenlijk al dat ik dat later ook wilde gaan doen. Ik krijg erg veel energie als ik mensen in beweging kan zetten, zowel motorisch als binnen persoonlijke ontwikkeling. Ik vind het mooi om mensen door middel van NLP bewuster te maken van hun eigen Model van de Wereld en de keuzes die ze daar binnen maken. Vanuit de ervaring dat ze bewust onbekwaam zijn om een doel te halen krijgt een persoon de ruimte om een juiste keuze te maken.

Naast docent ben ik mentor en taakdocent zorg bij MBO Utrecht. D.m.v. mijn NLP vaardigheden ben ik meer bekwaam geworden om studenten om te laten gaan met belemmeringen/hindernissen en om doelen te bereiken. Naast dat studenten hun eigen doelen bereiken richting het werkveld en persoonlijke ontwikkeling, ben ik ook bezig met het ontwikkelen van de sociale vaardigheden. Hoe ga je om met een stagebegeleider? Hoe ga je om met een jong basisschool kind, oud basisschool kind en een puber? Met de NLP bouwstenen, zoals rapport en Model of the World zet ik ze in beweging om hier over na te denken, te ervaren en toe te passen in de praktijk.   

Na de NLP practitioner heb ik vorig jaar de NLP master-practitioner gedaan. Ik ben ervan overtuigd dat ik met mijn vaardigheden, zoals zorgzaamheid, empathie, creativiteit en mijn energiek vermogen ik in staat ben een prettige begeleider te zijn voor de cursisten.