Spring naar hoofd-inhoud

Sjoerd Zwart, begeleider

Mijn naam is Sjoerd Zwart en ik ben 12,5 jaar getrouwd met Helga. Samen hebben we 2 kinderen: Anniek is 12 jaar en Jelle is 9 jaar. Ik ben  47 jaar geleden geboren in Feanwalden  wat ligt in het nationale landschap “Noardlike Fryske Wâlden” (Friesland). Nadat ik in 1995 ongeveer alle technische scholen had afgerond, ben ik gaan werken voor Philips in Eindhoven. Ik woon nu al 24 jaar in tevredenheid in Eindhoven, waar ik werkzaam ben voor VDL ETG T&D. Als  software ontwikkelaar/architect ben ik betrokken bij het ontwikkelen van productie machines voor de semiconductor industrie.

Ik ben in 2016 in aanraking gekomen met NLP. Destijds ging het niet goed met mij, en was ik  werkzaam voor een bedrijf wat finiancieel niet goed liep en de functie die ik toen had paste toen niet bij mij. Hierdoor had ik veel last van stress. Ik heb toen het besluit genomen om een persoonlijk ontwikkelingstraject op te starten. Ik  kende destijds  2 mensen die allebei als NLP trainer werkte. Na wat onderzoek heb ik toen besloten om in September (2016) te starten met de NLP Practitioner opleiding. De eerste 2  blokken waren behoorlijk lastig, omdat er een beroep werd gedaan op vaardigheden die ik niet vaak gebruikte. Maar aan het einde van deze NLP Practitioner opleiding, was ik aardig geïnteresseerd geraakt in de NLP. NLP geeft zeer bruikbare tools om alle daagse situaties te analyseren, relativeren en op te lossen. Omdat voor mij de NLP opleiding nog niet als afgerond voelde, ben ik 2017 begonnen met de NLP Master Practitioner opleiding. Deze vervolgopleiding gaf de diepgang die ik zocht en deze heb ik dan ook met  veel plezier goed afgerond.

De NLP toolset die ik heb aangeleerd, gebruik ik zowel in mijn privé leven als in mijn werk. Doordat ik beter weet wie ik ben en wat mijn capaciteiten en valkuilen zijn kan ik beter met lastig situaties voor mij zelf en een ander omgaan. En daardoor gebruik ik dus NLP op mezelf, mijn vrouw, mijn kinderen, vrienden, kennissen en de collega’s op mijn werk. Dankzij de NLP heb ik weer plezier in mijn leven en kan ik de doelen bereiken die ik eerst niet kon bereiken.