Spring naar hoofd-inhoud

Yoshida Steijaert, begeleider

Hoi, mijn naam is Yoshida. Ik ben 35 jaar. Al bijna 18 jaar samen met mijn man en moeder van 2 tieners. Een paar jaar geleden kwam ik via via in aanraking met NLP. Ik ging door een moeilijke tijd en zat zelf in coaching. Mijn relatie liep niet goed, en met mijn kinderen leek het ook niet zo goed te gaan. Onze jongste (inmiddels 11) had grote problemen op school en onze oudste (inmiddels 14) liep op sociaal vlak vast. Hoewel ik gastouder was en goed overweg kon met kinderen, leek het met mijn eigen kinderen maar niet te lukken. Ik was enorm onzeker. Mijn man heeft op zijn 19e de diagnose ADHD gekregen. Ik kon soms heel moeilijk met zijn gedrag omgaan en de communicatie verliep al helemaal niet lekker tussen ons. 
Toen ik het aanbod kreeg om de NLP opleiding te gaan doen, heb ik dat met beide handen aangegrepen. Het heeft mijn leven enorm veranderd in positieve zin. Ik leerde veel over mezelf en hoewel ik soms behoorlijke weerstand heb gehad, ben ik enorm snel gegroeid. Ik deed de practitioner en de master (2x). Ik ben daarna gestart als begeleider maar helaas niet verder kunnen gaan vanwege mijn kinderen. Ze hadden mij nodig in een moeilijk fase. Beide kids hebben inmiddels de diagnose ASS gekregen en ook mijn man bleek geen ADHD maar ASS te hebben. 
Leren kijken naar mijzelf en de ander heeft zo veel verschil gemaakt in mijn leven. Ik leerde accepteren hoe die ander is en op een andere manier te communiceren. Het heeft mijn huwelijk zeker gered. De acceptatie van ASS en op een andere manier gaan communiceren hebben een grote rol gespeeld. 
Ook in mijn verdere toekomst kan ik NLP goed gebruiken. Ik ben bezig met de opleiding voor social work. We hebben te maken gehad met vele zorginstanties en wat ik gemerkt heb, is dat de communicatie niet altijd even goed gaat. Ik wil dat anders doen. En dat is een grote drijfveer voor mij. Ik ben sinds kort werkzaam in een kleinschalig begeleid wonen traject met jongvolwassen met ASS. Mijn eigen ervaring kan ik heel goed gebruiken hier.

Inmiddels is de rust thuis weer terug en wil ik heel graag weer begeleiden. En natuurlijk ook verder ontwikkelen. Want in welke rol je ook deelneemt aan de opleiding, je blijft leren en groeien. 

Hopelijk tot ziens!

Liefs Yoshida